EUROPOL: Dragi odbegli kriminalci, čekamo vas kod kuće

Kriminalci ne uzimaju odmor od svog „posla” čak ni u letnjim mesecima, štaviše popularne turističke desticacije pokazale su se kao odlična mesta za njihovo skrivanje

128
europol-dragi-odbegli-kriminalci-cekamo-vas-kod-kuce
- Sponzor članka -hikvision srbija

Možda su čak izabrali istu destinaciju kao i vi. Zbog toga je Evropska policija (Europol) poslala „duhovite” razglednice najtraženijim evropskim beguncima, uz želju da se kući vrate što pre.

Razglednice su upućene najtraženijim kriminalcima koji su počinili krivična dela u 21 državi članici EU, ali tradicionalne istražne mere još uvek nisu dovele do hapšenja osumnjičenih. Pretpostavlja se da se kriju u različitim državama, a članovi ENFASTA (European Network of Fugitive Active Search Teams), blisko sarađuju kako bi begunci što pre bili izvedeni pred lice pravde.

  • Dragi najtraženiji evropski kriminlci, svi zalužuju godišnji odmor, osim vas. Policija vam želi da se što pre vratite kući ovog leta, ovako počinju sve razglednice poslate beguncima širom Evrope.

Cilj ove akcije je da građani pogledaju sajt https://eumostwanted.eu , na kojem se nalaze razglednice sa fotografijom i podaci o počiniocima teških krivičnih dela i da svojim informacijama pomognu u njihovom begunaca.

  • Dragi Arture, belgijski pomfrit je najbolji i znamo da ti nedostaje. Vrati se da uživaš u njemu, imamo lepo iznenađenje za tebe, piše u razglednici belgijske policije.

Razglednica je adresirana na Artura Nawrockog, belgijanca osuđenog na 15 godina zatvora zbog trgovine drogom koji je u bekstvu.

  • Dragi Faruk, sigurno znaš da je život najbolji u slatkoj Francuskoj. Nadamo se da ćeš nam se vratiti uskoro. Nedostaješ nam, piše na razglednici francuske policije.

Francuz Farouk Hachi osuđen je na 20 godina zatvora zbog nekoliko oružanih pljački, ali je još uvek u bekstvu.

Razglednice su poslate kriminalcima koji se terete za teška krivična dela kao što su ubistva, trgovina drogom, nelegalnim oružjem i ljudima, kao i teške oružane pljačke.

Portal https://eumostwanted.eu pokazao se veoma uspešnim, jer je od 2016. godine najmanje 11 begunaca uhapšeno zahvaljujući informacijama koje su ljudi ustupili putem ove platforme.

5/5 - (1 vote)
IZVOReuropol.europa.eu
Prethodni članakSaveti za produktivnost bezbednosnog tima
Sledeći članakDame, u ove opasne zemlje nikada ne putujte same