Bezbednosni propusti ugrozili baze podataka globalne korporacije Kawasaki!

Globalni lider Kawasaki Heavy Industries u ponedeljak je otkrio da su informacije iz njegovih prekomorskih kancelarija možda ukradene nakon bezbednosnog propusta koji se dogodio u toku ove godine.

132
- Sponzor članka -hikvision srbija

Globalni lider Kawasaki Heavy Industries u ponedeljak je otkrio da su informacije iz njegovih prekomorskih kancelarija možda ukradene nakon bezbednosnog propusta koji se dogodio u toku ove godine.

Kawasaki Heavy Industries sa sedištem u Japanu je multinacionalna korporacija najpoznatija po proizvodnji motocikala, teške opreme, motora, brodova, voznog parka i vazduhoplovne i odbrambene opreme.

11.Juna 2020. kompanija je otkrila da su nepoznati akteri izvršili “upad“ u kompanisjku mrežu, nakon čega je hitno pokrenuta istraga po tom pitanju, ali, s obzirom na to da se neovlašćeni pristup proširio na više kancelarija, do sada se nije izjašnjavala u javnosti.

Temeljna istraga, prema izjavama Kawasaki-a, otkrila je da su „neke informacije iz prekomorskih kancelarija možda procurile do spoljnih strana“.

Kawasaki je objasnio da je incident otkriven tokom interne revizije, koja je otkrila „vezu sa serverom u Japanu iz inostrane kancelarije (Tajland) koja nije smela da se dogodi“.

Zgrada Kawasaki Heavy Industries

Kompanija je prekinula komunikaciju između pogođene kancelarije i njenog sedišta u Japanu i započela istragu koja je otkrila dodatni neovlašćeni pristup njenim serverima u Japanu, poreklom sa prekomorskih lokacija smeštenih u Indoneziji, na Filipinima i u Sjedinjenim Državama.

„Poboljšali smo operacije nadgledanja pristupa iz inostranih kancelarija i pooštrili ograničenja pristupa kako bismo blokirali neovlašćeni pristup. Od tada smo nastavili da jačamo mere bezbednosti širom kompanije “, objavila je kompanija za medije

Tokom istrage, kompanija je sprovela bezbednosnu procenu otprilike 29.000 terminala u Japanu i u prekomorskim kancelarijskim mrežama gde su se eventualno mogli dogoditi incidenti.

Kawasaki takođe kaže da od avgusta nije primećen nijedan neovlašćen pristup njegovoj mreži i da su krajem novembra obnovljene komunikacije između pogođenih prekomorskih kancelarija i japanske kancelarije.

„Budući da Kawasaki rukuje važnim osetljivim informacijama poput ličnih podataka i informacija povezanih sa socijalnom infrastrukturom, mere bezbednosti informacija bile su glavni prioritet kompanije. Međutim, neovlašćeni pristup u pitanju izvršen je naprednom tehnologijom koja nije ostavila traga “, otkriva kompanija.

Iako je istraga otkrila da su podaci možda procurili, kompanija nije mogla utvrditi koje su informacije ugrožene. Međutim, kaže se da to nije uticalo na lične podatke. Bez obzira na to, kompanija je preduzela mere i otpočela sa kontaktiranjem potencijalno pogođenih kupca.

Kawasaki je 1. novembra 2020. godine osnovao Cyber Security Group, za koju kompanija kaže da će nastaviti da pooštrava nadzor i kontrolu pristupa između kancelarija, a takođe će pojačati mere bezbednosti, kako bi se osiguralo da se ne dogodi sličan incident

5/5 - (2 votes)
IZVORSECURITY WEEK
Prethodni članakZašto je procena rizika važna za maloprodajne objekte i šoping centre?
Sledeći članakKljučni trendovi CCTV tehnologije za 2021. godinu