EVROPSKA NEDELJA KVALITETA: Uspešno održan još jedan forum kvaliteta i poslovne izvrsnosti za 2021. godinu

Na forumu kvaliteta i poslovne izvrsnosti, koji je održan 9. i 10 novembra, vrsni eksperti prezentovali su najnovije trendove i iskustva iz oblasti menadžmenta kvalitetom u cilju vrhunskog poslovanja.

215
- Sponzor članka -hikvision srbija

U Beogradu je 9. i 10. novembra, tradicionalno održana 30. manifestacija povodom obeležavanja Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta.

Organizator manifestacije je FQCE – Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije (resorno ministarstvo za infrastrukturu kvaliteta).

Glavni događaji koji su obeležili manifestaciju su:

  • Savetovanje “Kvalitetom u svet”
  • Proglašenje dobitnika i uručenje nagrada za poslovnu izvrsnost “Oskar kvaliteta” za 2021. godinu

Nagrada „Oskar kvaliteta“ za 2021. godinu uručena je kompaniji NIS koja je već drugi put ponela titulu apsolutnog šampiona izvrsnosti u istoriji organizovanja ove manifestacije.

Tradicionalno savetovanje “Kvalitetom u svet” okuplja vrsne eksperte za kvalitet i poslovnu izvrsnost iz Republike Srbije i zemalja iz regiona. Prezentovani su najnoviji trendovi i iskustva iz oblasti menadžmenta kvalitetom i poslovne izvrsnosti kod nas i u okruženju uključujući i neke od tema kao što su:

  • Nedovoljna primena metoda unapređenja kvaliteta u Srbiji
  • Akreditacija kao alat za razvoj održivog, kvalitetnog i sigurnog društva
  • Principi menadžmenta kvalitetom i finansijski i ekonomski benefiti njihove primene
  • Teme u oblasti standardizacije, menadžmenta, digitalizacije i preduzetništva, strategija i ljudskih resursa.

Manifestaciji su prisustvovali brojni stručnjaci u oblasti ekonomije, bezbednosti i poslovanja. Prezentovana tematika imala je za cilj da ukaže na značajne komponente u kvalitetnom i vrhunskom poslovanju, uključujući i veoma važan aspekt – Zaštitu podataka o ličnosti, koji su predstavili Dr Nenad Komazec iz kompanije S4 Glosec i Mladen Raonić ispred agencije Absolut Support u veoma zanimljivoj prezentaciji koja je ukazala na najbolje prakse implementacije GDPR regulative u Evropi sa osvrtom na aktuelne izazove sprovođenja lokalnog zakonodavstva Republike Srbije koji uređuje ovu oblast.

5/5 - (9 votes)
Prethodni članakZbogom Face Tag! Facebook ukida sistem za prepoznavanje lica, a evo i zašto
Sledeći članakIzmenjen Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja uskoro kreće sa primenom