Sajber kriminalci ne odlaze na godišnji! 3 ključna koraka za održavanje bezbednosti tokom letnjih meseci

U bankama i drugim finansijskim institucijama period godišnjih odmora je izazov jer ne raspolažu dovoljnim ljudskim kapacitetima, već se oslanjaju na ključne pojedince. Napad na finansijsku instituciju koji rezultira gubitkom podataka može imati poguban efekat na prihod i reputaciju kompanije.

95
- Sponzor članka -hikvision srbija

Stiže leto, a mnogi od vas će napustiti kancelarije u velikom broju. Međutim, dok vaši zaposleni koriste letnje mjesece, tako to koriste i sajber kriminalci! Napadi u sajber sferi i dalje se povećavaju i postaju sve sofisticiraniji sa nedavnim napadima koji uključuju iznudu, destruktivni malver i ugrožene akreditive. Napad na finansijsku instituciju koji rezultira gubitkom podataka može imati poguban efekat na prihod i reputaciju organizacije. Pored toga, količina vremena i novca potrebna za rešavanje ovih napada može biti značajna.

U bankama i drugim finansijskim institucijama period godišnjih odmora je izazov jer ne raspolažu dovoljnim ljudstvom, i oslanjaju se na ključne pojedince kako bi osigurale da njihova institucija bude adekvatno zaštićena. Dakle, koji su ključni koraci koje finansijske institucije mogu preduzeti kako bi osigurale da njihova organizacija bude zaštićena kada ključni zaposleni odu na godišnji?

1. Kvalitetan slojevit bezbednosni program – višeslojna zaštita

Finansijske institucije treba da koriste strategiju koja postavlja mnoštvo jedinstveno prilagođenih slojeva širom mreže. Koristeći više kontrola, bezbednosni slojevi obezbeđuju da drugi nadoknađuju praznine ili slabosti u jednoj kontroli ili sloju kontrola. To uključuje redovno skeniranje mreže na pretnje i osiguravanje da su sve zakrpe ažurne. Primena slojevitog pristupa bezbednosti omogućava institucijama da predvide moguće incidente i spreče ih. Prava ravnoteža bezbednosnih slojeva omogućava osoblju da automatizuje bezbednosne zadatke i neutrališe pritisak pojedincu koji upravlja celokupnim bezbednosnim programom.

2. Stvorite jaku bezbednosnu kulturu i adekvatno obučite zaposlene

Važan deo borbe protiv sajber napada je obezbeđivanje da svi zaposleni u bankama i kreditnim unijama budu slobodni u isticanju bezbednosnih pitanja i da će slediti odgovarajuće korake kako bi se obezbedilo njihovo rešavanje. To znači da zaposleni moraju da budu adekvatno obučeni za uočavanje bezbednosnih problema; da shvate važnost zaštite osetljivih informacija; i prepoznaju rizike od nepravilnog rukovanja ovim podacima. Svi zaposleni bi trebali znati kako odmah prijaviti anomalije, greške ili bilo kakve probleme. Da bi ovo efikasno izvršili, zaposleni moraju da razumeju šta treba da traže; gde su ključne ranjivosti; koje korake preduzeti kada se pojavi bezbednosni problem; i  koga treba da upozore.

3.Angažujte eksternog saradnika u oblasti IT bezbednosti

Da bi pomogle u uvećanju bezbednosnih odgovornosti i suzbijanju sajber napada, mnoge finansijske institucije u zajednici okreću se pružateljima usluga informacionih i bezbednosnih usluga specifičnim za industriju koji su upoznati sa bankarskim propisima da bi nastavili produženje svoje organizacije. Ove organizacije deluju kao istinski partneri i rade zajedno sa trenutnim osobljem kako bi pružili blagovremenu podršku i pomažu finansijskoj instituciji da uspešno osmisli i izvrši sveobuhvatnu strategiju bezbednosti. Provajder IT i bezbednosnih usluga može da pomogne u automatizaciji i kontroli mnogih administrativnih funkcija koje obično pripadaju odeljenju za IT bezbednost.

Kada je oobezbeđenje u okviru firme van ili je nedostupno, procesi obezbeđivanja spoljnih saradnika pomažu u popunjavanju kadrovske praznine i pružaju dodatnu stabilnost instituciji i mir u svima.

Rate this post
Prethodni članakDahua vs Hikvision: Ko pobeđuje?
Sledeći članakZašto stalno primate oglase za stvari o kojima ste upravo razgovarali? Evo kako da se zaštitite od praćenja na internetu!