IP kamere: „Dodatni par očiju” za vlasnike domova

Mogućnost da snime ono što se dogodilo na određenom mestu u konkretno vreme odavno nemaju samo velike korporacije, koje poseduju ogromne resurse. Kamere za video nadzor su postale „dodatni par očiju” za vlasnike domova, i podigle su bezbednost kuće i porodice na sasvim novi nivo

419
IP kamere: „Dodatni par očiju” za vlasnike domova
- Sponzor članka -hikvision srbija

Vlasnicima je dostupno nekoliko opcija kada je reč o sigurnosnim kamerama, i sve one imaju neke prednosti i slabosti. Dva najpopularnija sistema za nadgledanje doma su standardni analogni CCTV (Closed Circuit TV) video nadzor i IP (Internet Protocol) video nadzor.

Kada je reč o IP video nadzoru, glavna prednost je kvalitet video materijala, odnosno slika. Međutim, treba dodati i mogućnost da se napajanje kamera vrši preko mrežnog kabla, kao i razne prednosti prilikom snimanja i skladištenja video materijala.

Iako sve zavisi od konkretne želje i potrebe budućeg korisnika, predstavljamo vam 4 osnovna razloga — zbog kojih su IP kamere savršen izbor za bezbednost doma!

Bolji kvalitet materijala — Jedan od osnovnih razloga zbog kojeg se vlasnici odlučuju da ugrade kamere, je zbog toga što žele kvalitetan video zapis o nečemu što će se dogoditi. Danas je uz pomoć IP kamera moguće sa velike razdaljine videti svaki detalj nečijeg lica! Rezolucija koju pružaju IP kamere su HD (High Definition) odnosno 720p, i Full HD odnosno 1080p. Ovo znači da je kvalitet slike veoma precizan i oštar, i da sasvim verodostojno prenosi događanja.

Unapređen daljinski pristup — Ova sjajna karakteristika omogućava nadgledanje doma sa bilo koje lokacije, i korisnici su posebno oduševljeni ovom mogućnošću. Bilo da je vlasnik na poslu, na odmoru ili samo trenutno van kuće, uz pomoć IP kamere u svakom trenutku može pratiti dešavanja u svom domu. Ovo je doba kada pametna tehnologija prožima svaki aspekt bezbednosti, i ne čudi što ljudi žele da pristupe svojim sigurnosnim snimcima sa bilo kog mesta na svetu, u svakom trenutku, sa bilo kog pametnog uređaja.

Dugoročna efikasnost i ušteda — Moderno doba i pametne tehnologije, donele su mogućnost vlasnicima domova da ulažu samo u potpuno efikasna rešenja, koja im dugoročno štede novac. Bezbednosna rešenja postaju komplementarna. Mnogo vlasnika se, na primer, nakon ugradnje senzora pokreta i alarmnog sistema, odlučuje da u ovaj sistem doda i IP kameru. Treba istaći i mogućnost PoE (Power over Ethernet) napajanja kao jednu od najvećih prednosti. To znači da je moguće putem jednog mrežnog kabla, pored signala preneti i električnu energiju do kamera. Da bi to bilo moguće potrebno je da i snimač ima PoE izlaze, a na ovaj način se štedi novac, prostor i energija.

Ovo ne znači da analogne kamere nisu dobar izbor, zbog toga što na odabir adekvatne, za određenu namenu, utiče mnogo faktora. Predstavili smo vam neke od pogodnosti, a vlasnici domova koji žele novu i potpunu dimenziju bezbednosti kuće i porodice, trebalo bi da razmotre sve prednosti koje nosi ugradnja IP kamera.

5/5 - (3 votes)
IZVORamcrest.com
Prethodni članakPoslovanje koje je spremno za izazove
Sledeći članakManje stradalih u saobraćaju, ali statistika i dalje poražavajuća