PAMETNE BRAVE MENJAJU VAŠ ŽIVOT! Evo šta vam omogućava korišćenje smart lock sistema

Da li još uvek stavljate rezervni ključ ispod saksije na svom prednjem tremu, ispod otirača ili stepeništa? Pa znate gde svi prvo gledaju.... Upravo tu. Bacite rezervni ključ i pređite u 21. vek, koristite pametne brave

1140
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ubrzani tempo života, nove potrebe, nove navike, uslovili su pregršt promena koje su neminovne i koje treba prihvatiti i prilagoditi se. Žongliranje između poslovnih sastanaka, domaćih zadataka, bračnog partnera, odlaska u kupovinu, poslovnih ili prijateljskih ručkova, obilaska tazbine….ipak ne ostavlja mnogo vremena za traženje izgubljenih ključeva.

Sigurno ste bili u situaciji da se vraćate kući sa poslovnog sastanka jer vaša žena nije ponela svoje ključeve, da izlazite sa posla kako vas dete ne bi čekalo po kiši jer ne može da uđe u stan, ili pak da odlažete svoje planove i odlazak na večeru ili putovanje jer neko od članova porodice ne može da otključa vrata.

Pametne brave imaju brojne pogodnosti kako za domaćinstva tako i za preduzeća. Nastavite da čitate kako biste saznali koje su to ključne prednosti pametnog sistema zaključavanja.

Povećava pristupačnost bez ugrožavanja bezbednosti

Ključevi kuće često stvaraju konfuziju. Ako postoji jedan onda je nedovoljan, ako ih ima više onda postoji opasnost da se zagube ili padnu u pogrešne ruke. Da biste izbegli bespotrebno rasipanje energije, nerviranje i brigu gde je koji ključ, razmislite o pametnim bravama.

Naime, reč je o tehnologiji koja koristi smart uređaje, pa se vrata mogu otključavati  pomoću Wi- Fi ili Bluetooth tehnologije putem pametnih telefona. Možete i svojoj deci ili zaposlenima, ako je reč o poslovnom prostoru, dodeliti sopstvene lozinke za nadgledanje njihovog ulaska i izlaska. Zar nije  sjajno! Ipak, mehaničko zaključavanje polako odlazi u istoriju. Tehnologija omogućava povezivanje,a upravo to povezivanje dalje omogućava jednostavno i brzo rešavanje pitanja ulazaka i izlazaka, mogućnost kontrole,  a sve to zajedno pruža veću bezbednost i praktičnost. A to uslovljava i sledeća karakteristika:

Pametne brave možete koristiti putem smart telefona

“Virtuelni ključevi“ omogućavaju vam da budete ispred svih. Imate lak pristup, možete drugom dati pristup bez promene vaše lokacije. Na primer, kućna pomoćnica treba da očisti stan ili dadilja da pričuva dete, vi samo jednim klikom dajete pristup ulasku u vaš dom bez vašeg dolaska. Vi znate ko je ušao, kada je ušao i zašto je ušao. Imate potpunu kontrolu nad pristupom. Takođe, pametne brave su odličan dodatak ostalim uređajima kojima upravljate daljinski. Od pametne rasvete i pametnih uređaja do vašeg sistema za ulazak u dom, pametni uređaji su budućnost, koja je već ovde i sada.

Veća bezbednost

Glavna karakteristika sistema pametnog zaključavanja je bezbednost jer omogućava pristup isključivo ovlašćenim osobama uz jedinstvene pristupne lozinke.

Pametni tasteri vam omogućavaju praćenje ulaska i izlaska iz vašeg doma u bilo koje doba dana i noći. Preuzimanjem odgovarajuće aplikacije možete daljinski nadgledati i kontrolisati pametne brave svog doma i po potrebi dodeliti nove lozinke. Predstavljaju prepreku za lopove jer ne podležu mehaničkim silama. Omogućavaju kontrolu i evidenciju ulazaka i izlazaka, vizuelni prikaz, obaveštenja o pristupu.  Takođe moguće je automatsko otključavanje i zaključavanje kada je vlasnik u neposrednoj blizini, mogućnost slanja virtuelnih ključeva osobama koje trebaju ući u objekat pre vašeg dolaska, zaključavanje u tačno određeno vreme, samo su neke od ključnih karaktersitika i prednosti u odnosu na mehanički tip zaključavanja. Lozinke se “maskiraju“, tako da pametne brave stvaraju probleme ne samo lopovima, već i hakerima. Enkripcija je veoma kvalitetno odrađena, a šanse dešifrovanja i upada u sistem veoma su male. U slučaju neželjenog upada u sistem, postoji mogućnost automatskog obaveštavanja vlasnika i policijskih organa. Zašto su šanse “upada“ male? Zato što postoji jedinstvena šifra/ kod, a to veoma često može biti i biometrijski podatak – odnosno vaš otisak prsta, zenice oka, glasovna komanda…

otključavanja vrata otiskom prsta

Bolja povezanost

Ukoliko korstite smart tehnologiju u vašem domu, pametne brave možete integrisati sa drugim pametnim sistemima. Ako članovi porodice ili gosti zaborave da zaključaju vrata nakon izlaska, pametne brave mogu aktivirati mehanizam zaključavanja! To je veliko olakšanje kada ste na pola puta do posla i pitate se da li ste OPET zaboravili da zaključate ulazna vrata!

Moderan dizajn

Nekima je estetika izuzetno važna stavka, pa, u vezi sa tim, pametne brave omogućavaju da birate i izgled. Pametne brave su tako dizajnirane da mogu izgledati poput klasične kvake, ili pak futuristički – brave bez ključa. Postoje različiti stilovi koji se uklapaju u različite enterijere.

Daljinsko bezbedno upravljanje / upravljanje nekretninama

Ako posedujete nekretnine za iznajmljivanje, Instalirajte pametne brave i oprostite se od strašnog ponoćnog telefonskog poziva jer je gost/stanar zaključan ili ne može da uđe u stan.

Pametne brave nude vam mogućnost da proverite svoje imanje, kuće ili stanove bez da ste na toj lokaciji. Ukoliko se bavite nekretninama, ovo je fantastično rešenje. Takođe pojednostavljuje postupak prijave i odjave za goste i menadžere nekretnina. Sve dok imate vezu za prenos podataka, moći ćete da proveravate istoriju zaključavanja, delite i opozivate ključeve i još mnogo toga.

rezervni ključ

Zaboravite na skriveni ključ

Da li još uvek stavljate rezervni ključ ispod saksije na svom prednjem tremu, ispod otirača ili stepeništa? Pa znate gde svi prvo gledaju…. Upravo tu. Bacite rezervni ključ i pređite u 21. vek pomoću pametnih brava.

pametne-brave
5/5 - (5 votes)
Prethodni članakNa meti hakerskih napada značajne državne infrastrukture, “smart“ uređaji, pejsmejkeri i drugi medicinski uređaji
Sledeći članakPenali za WhatsApp i do 50 miliona evra zbog deljenja ličnih podataka!