Za savremeno poslovanje, savremena zaštita – Korak ispred uz Acronis Advanced Security + EDR

Acronis nudi jedinstvenu i sveobuhvatnu zaštitu vašeg IT sistema kroz napredna rešenja – Advanced Security + Endpoint detection and Response (EDR). Pravovremeno, brzo, efikasno otkrivanje upada u sistem čini vaše poslovanje sigurnije nego ikad.

265
- Sponzor članka -hikvision srbija

Različiti trendovi i rapidan napredak tehnologije transformisali su poslovanje od onog koje nam je bilo poznato u poslovanje koje je u potpunosti promenilo način života i razmišljanja. To iziskuje da budemo ukorak sa tehnološkim rešenjima, izazovima, rizicima ali i načinima zaštite. Jednom rečju pristup savremenom poslovanju postao nam je nepoznat, iako još uvek možemo da „hendlujemo“ zastarelim mehanizmima, verujte, opstaju samo oni koji se prilagode.

Danas imamo preko 70% slučajeva u kojima su IT sistemi kompanija ugroženi. To uključuje skoro uvek i najčešće hakerski upad u sistem, a svi odlično znamo da su podaci najvrednija imovina kompanije i gubitak tih podataka, ili pristup tim podacima, mogao bi da dovede celo poslovanje u rizik od nesolventnosti.  Preduzeća moraju da se okrenu naprednim bezbednosnim rešenjima i provajderima kako bi im pomogli u borbi protiv današnjeg sofisticiranog pejzaža pretnji.

Acronis nudi jedinstvenu i sveobuhvatnu zaštitu vašeg sajber prostora kroz napredna rešenja – Advanced Security + Endpoint detection and Response (EDR).

Zašto Endpoint i EDR?

Platforma za zaštitu krajnjih tačaka (Endpoint) je vitalni deo sajber bezbednosti preduzeća.

Bezbednost krajnjih tačaka se često posmatra kao prva linija odbrane jer krajnje tačke predstavljaju „sajber perimetar“ – ogradu sistema.

ACRONIS EDR omogućava pravovremeno otkrivanje i odgovor na pretnje krajnje tačke (ETDR)  – integrisano bezbednosno rešenje koje kombinuje kontinuirano praćenje i prikupljanje podataka krajnje tačke u realnom vremenu sa mogućnostima automatizovanog odgovora i analize.

Treba imati u vidu da je Ransomware i dalje pretnja broj jedan za velika i srednja preduzeća, prema izveštaju Acronis Cyber Protection Operation Centers Report, procenjuje se da će globalna šteta od ransomwarea biti veća od 30 milijardi dolara do 2023.

Takođe, predviđa se da će se usvajanje EDR značajno povećati u narednih nekoliko godina. Prema izveštaju  Statistics MRC Endpoint Detection and Response – Global Market Outlook, očekuje se da će prodaja EDR rešenja – kako lokalno, tako i zasnovana na cloud-u– dostići 7,27 milijardi dolara do 2026. godine, sa godišnjom stopom rasta od skoro 26%.

JEDINI EDR DIZAJNIRAN BEZ POTREBE ZA BEZBEDNOSNOM EKSPERTIZOM

edr

Postojeća EDR rešenja zahtevaju obimnu i skupu bezbednosnu ekspertizu, kao što su interni SOC timovi ili MDR usluge. Pored toga morate imati i druga brojna rešenja za potpuno reagovanje i uklanjanje pretnje.

Acronis, globalni lider u sajber zaštiti, uzdrmao je tržište svojim inovativnim proizvodom Acronis Advanced Security + EDR za Acronis Cyber ​​​​Protect Cloud koji pruža inovativan pristup efikasnom otkrivanju sajber pretnji, sprečavanju i sanaciji, smanjujući složenost koja je prisutna u drugim EDR rešenjima.

Acronis advanced securityAcronis Advanced Security + EDR vam omogućava brzo i lako otkrivanje, vizuelizaciju i analiziranje naprednih pretnji i tehnika hakovanja koji zaobilaze druge slojeve zaštite. To je zato što „easy-to-understand“ tumačenje napada ovlašćuje MSP-ove da brzo istraže, reaguju i saniraju pretnje.

To čini korišćenjem jedinstvenog platformskog pristupa koji IT timovima omogućava otkrivanje i razumevanje naprednih napada, a zatim i brz oporavak korišćenjem karakteristika kao što su vraćanje jednim klikom na prethodno stanje. Uz korelaciju događaja, analizu lanaca napada i prezentaciju prilagođenih, vođenih interpretacija, kompanije imaju značajnu uštedu vremena i resursa potrebnih za angažman visoko specijalizovanih i skupih eksperata, kao i vreme do popravke za provođenje poslovnih operacija.

 NOVI PLAN ZAŠTTE ZA VIŠESTRUKU BEZBEDNOST I PROFITABILNOST

acronis sajber plan

Moć prevencije i detekcije pretnji!                                                               

  • Acronis-ovo EDR rešenje sprečava nastanak pretnji.
  • Jača vaš tim za otkrivanje i pruža efikasan odgovor na napredne sajber napade, koji zaobilaze drugu zaštitu slojeva, kao što su APTs (Advanced persistent threats).

Analiza napada za tren oka                                                                          

  • Analiza napada za samo nekoliko minuta
  • Eliminiše kompleksne i nejasne analize incidenta kroz automatsko i jednostavno tumačenje i interpretaciju napada koji je svima jasan i razumljiv.

Brži oporavak poslovnih operacija                                                              

  • Brojne mogućnosti za odgovor jačaju vaš IT tim za eliminaciju pretnji uz brz, efikasan i bezbedan oporavak podataka
  • Eliminacija postojećih bezbednosnih praznina.

Postižete bržu i jednostavniju analizu incidenta i reagovanje za klijente

  • Smanjujete vreme trajanja prosečne istrage pretnji i vreme odgovora na samo nekoliko minuta
  • Vaš tim je u potpunosti ohrabren i ažuran prilikom analize napada, bez obzira na njihov nivo stručnosti

Pored brojnih prednosti, Acronis Advanced Security & EDR omogućava da:

  • Ostvarite veći prihod po klijentu sa naprednim bezbednosnim servisima koji su inače nedostupni na MSP tržištu.
  • Kontrolišete svoje ukupne troškove upravljanja imovinom – TCO (Total cost of ownership)
  • Veći nivo bezbednosti kroz jedinstvenu, integrisanu platformu za pravljenje rezervnih kopija (back up), oporavak od incidenta (disaster recovery), anti-malware nove generacije, e-mail bezbednost i drugih komponenti zaštite koji višestruko jačaju otpornost vaše organizacije na pretnje.

sigurniji nego ikada

SIGURNIJI NEGO IKADA

  • Istražite pretnje pomoću bezbednog, daljinskog povezivanja sa workload-om i automatski sačuvajte forenzičke podatke u rezervnim kopijama za praćenje revizije i istrage.
  • Otklonite pretnju izolacijom workload-a, potpunim uklanjanjem zlonamernog software-a, karantinom pretnji i omogućavanjem brzog vraćanja svih promena koje su napravljene na workload-u.
  • Povratite izgubljene ili oštećene podatke, i minimizirajte zastoj sa integrisanim najboljim backup and disaster recovery-jem.

Poručite već danas Advanced Security + Endpoint detection and Response (EDR).

Obavezno pročitajte

Sveobuhvatna sajber zaštita Vašeg poslovanja uz Acronis Cyber Cloud

5/5 - (2 votes)
Prethodni članakIzlazak na ulicu – Ulazak u rijaliti: Uskoro građani pod budnim okom biometrijskih kamera
Sledeći članak„Kad ja tamo, a ono međutim“: Evo šta treba da znate kada putujete preko turističke agencije