iPhone će sprečiti slanje SMS poruka za vreme vožnje

Kompanija „Apple” će uskoro predstaviti funkciju za iPhone mobilne telefone koja će onemogućiti slanje tekstualnih poruka u toku vožnje. Opcija „Ne uznemiravajte za vreme vožnje” deo je nove verzije operativnog sistema za Apple mobilne uređaje

215
iPhone-ce-spreciti-slanje-sms-poruka-za-vreme-voznje
- Sponzor članka -hikvision srbija

Ukoliko je automobil u pokretu telefon će zadržati sva obaveštenja o pristiglim porukama ili novim objavama, kako to ne bi skretalo pažnju vozača i ugrozilo bezbednost učesnika u saobraćaju.

Kada vas neko zove dok vozite, telefon će automatski odgovoriti da niste u mogućnosti da se javite i da ćete pozvati čim budete u prilici. Ekran telefona biće zaključan kako bi sprečio korišćenje mnogih aplikacija koje takođe mogu da odvuku pažnju. Cilj ove opcije je podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju zbog toga što svaki trenutak nepažnje može imati katastrofalne posledice.

Dobra vest za korisnike iPhone mobilnih telefona koji su samo putnici, a ne voze, jeste da će moći da isključe ovu opciju i normalno koriste sve svoje aplikacije.

Izuzetak će biti korišćenje aplikacija kao što su Apple Maps, Google Maps i slične aplikacije za navigaciju, koje će moći da se koriste u toku vožnje – ali neće moći da se unose odredišta.

Istraživanja pokazuju da svakog dana u saobraćaju 8 života bude izgubljeno zbog nemara u vožnji koji izazove korišćenje mobilnog telefona.

5/5 - (1 vote)
IZVORsecuritymagazine.com
Prethodni članakEUROPOL: Islamistički terorizam 2016. u Evropi ubio čak 142 ljudi
Sledeći članakU ŠKOLE MOŽE DA UĐE SVAKO: Kako kontrolisati pristup da bi deca bila bezbednija?