Komercijalno i institucionalno obezbeđenje: Sličnosti i razlike

Komercijalna bezbednost se odnosi na mere obezbeđenja u malim firmama, kućama i stambenim zgradama. Sa druge strane, ozbiljne mere institucionalne bezbednosti neophodno je sprovesti u državnim institucijama ili velikim korporacijama. Naravno, postoje značajne razlike između bezbednosti u jednoj mikro firmi ili u državnoj instituciji poput škole, bolnice ili centra za socijalni rad

543
Komercijalno i institucionalno obezbeđenje: Sličnosti i razlike
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kao što smo već istakli, razlike između komercijalne i institucionalne bezbednosti prisutne su na više nivoa. Pre svega, one se odnose na nivo bezbednosti koji je neophodan, mere koje se upotrebljavaju, kao i stepen rizika samog objekta.

NIVO BEZBEDNOSTI

Jasno je da maloprodajni objekti i firme zahtevaju niži stepen bezbednosti od državnih institucija. Razlog za to je, jednostavno, manji stepen pretnji po preduzeća u odnosu na ustanove. Firme uglavnom instaliraju bezbednosnu opremu kako bi sprečile krađe i male incidente, dok institucije pre svega štite ljudske živote, kako svojih zaposlenih, tako i posetilaca.

MERE OBEZBEĐENJA

Mere obezbeđenja odnose se na opremu i broj potrebnih službenika kako bi se postigao zadovoljavajući stepen bezbednosti. U zavisnosti od potreba, komercijalni objekti koriste sigurnosne kamere, specijalne pametne brave, savremene sisteme za kontrolu pristupa i mnoge druge sigurnosne uređaje. Ove mere, u zavisnosti od procene rizika, ustanovljuju menadžeri bezbednosti. Ipak, institucije poput bolnica i aerodroma sve više koriste napredne metode skrininga i nove tehnologije za unapređenje bezbednosti.

STEPEN RIZIKA OBJEKTA

Firme pre svega koriste obezbeđenje kako bi zaštitile finansijsku stranu svog poslovanja, iako je, razume se, važna i bezbednost zaposlenih i klijenata. Sa druge strane, savremeno okruženje po institucije generiše mnogo izazova kao što su mogućnost atentata, vandalizam ili čak teroristički napad. Ovo ne smanjuje značaj adekvatnog obezbeđenja u prodavnici cipela ili u apoteci, ali nezadovoljni ljudi mnogo češće iskaljujubes na institucijama, zbog toga što one predstavljaju državu.

5/5 - (1 vote)
IZVORbizfluent.com
Prethodni članakŠTA NAM DONOSI 2018. GODINA: Bezbednosni izazovi koji se mogu očekivati u regionu
Sledeći članakOvo je 5 NAJMOĆNIJIH privatnih kompanija za obezbeđenje