I tehnologijom protiv koronavirusa!

Dahua je lansirala novu verziju termalnih kamera - bezkontaktno, efikasno i istovrmeno očitavanje telesne temperature kod posmatrane grupe. Nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprečavanju i kontroli epidemije na aerodromima, železničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mestima velike koncentracije ljudi.

166
I tehnologijom protiv koronavirusa!

Dahua je lansirala novu verziju termalnih kamera čija je glavna funkcija merenje telesne temperature.  Zahvaljujući algoritmu koji se bazira na AI tehnologiji, mogu obuhvatiti više osoba sa razmakom i do 3 metara, omogućavajući bezkontaktno, efikasno i istovrmeno očitavanje telesne temperature kod posmatrane grupe.

Izbijanje epidemije koronavirusa koja je dostigla  globalne razmere, njena ekstremna ekspanzija, broj smrtnosti, posebno u Kini, Italiji, Južnoj, Koreji, Japanu, neminovno su doveli do drastičnih promena u svim sferama životnog funkcionisanja, posebno u zdravstvu i primeni tehnologije, kako bi se smanjio negativan uticaj virusa na čovečanstvo. U kontekstu sa tim, Vodeći svetski lider u pružanju usluga video nadzora, kompanija Dahua Technology, jedan od učesnika u suzbijanju epidemije, pridružila se u borbi protiv virusa u decembru 2019. kako bi se umanjio broj zaraženih i smanjila stopa smrtnosti.

Naime, reč je o prvoj seriji termalnih kamera, koje su, nakon izbijanja epidemije pokrivale hiljade lokacija u Kini, posebno epicentar žarišta, Vuhan. Uređaji su postavljeni na mestima najveće koncentracije i fluktuacije ljudi, od aerodroma, bolnica, škola,  preko  trgovačkih kompleksa, banaka i drugih lokacija masovnog kretanja i okupljanja ljudi.  Dahuino termalno rešenje danas je dostpno i evropskom kontinentu, na aerodromima Turske i Poljske.

Kako funkcioniše?

Termalne kamere za merenje telesne temperature na daljinu, pokazuju izuzetnu preciznost temperature ljudskog tela, smanjujući na taj način dodatno  prenošenje infekcije, koje bi tradicionalno merenje  – klasičnim toplomerom, po principu iz ruke u ruku, drastično povećalo. Bezkontaktno detektovanje temperature odlikuje se velikom preciznošću  od ± 0,3 ℃ u jednoj sekundi. Prema izjavama korisnika iz Hong Konga termalno rešenje Dahua  prilično je pomoglo u detektovanju nekoliko sumnjivih slučajeva za samo nekoliko sati.

Dahua termalno rešenje nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprečavanju i kontroli epidemije na aerodromima, železničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mestima širom svijeta. Zahvaljujući visokoj preciznosti, delotvornosti, snažnoj prilagodljivosti i jednostavnoj primeni, Dahua termalno rešenje može se primeniti na svim mestima, smanjujući izloženost riziku od koronavirusa.

5/5 - (1 vote)