Zaštitite svoj dom od provalnika i spokojno provedite odmor

Teško je otputovati na duži vremenski period a ne razmišljati o sigurnosti svog doma. Pre odlaska na odmor, preduzmite mere predostrožnosti da bi vaša kuća bila bezbedna, a vi mirni i rasterećeni

216
zastite svoj dom dok ste na odmoru
- Sponzor članka -hikvision srbija
  1. Pronađite osobu od poverenja da obilazi kuću

Ukoliko kuća ostaje prazna za vreme putovanja, preporučujemo da pronađete osobu koja će je obilaziti bar jedanput dnevno ili zamolite komšije da vaš dom jednostavno „drže na oku”. Zamolivši prijatelja da pokupi pristiglu poštu, podešava osvetljenje i vodi računa o odnošenju smeća, odvratićete provalnika zbog toga što objekat neće delovati prazno. U slučaju da imate problem sa pronalaskom osobe od poverenja ugradnja automatskog sistema može biti rešenje problrma. Elektronski sistem  „smart home” koristi se za kontrolu svetla, roletni, grejanja, prozora, vrata ili detektora dima, kojima korisnici mogu jednostavno upravljati i kontrolisati ih bez obzira na to gde se nalaze.

  1. Nemojte postavljati planove za odmor na društvenim mrežama

Koliko god bili uzbuđeni zbog odmora, najsigurnije je da sadržaj sa letovanja na društvenu mrežu postavite tek kada se vratite sa putovanja. Ako pišete javno o svom predstojećem odmoru, obaveštavate mnoge ljude da će i vaš dom biti prazan što je bezbednosni rizik. Pokušajte i da se suzdržite od postavljanja fotografija na društvene mreže pre nego što se vratite kući.

  1. Održavajte dvorište urednim

Kako bi izgledalo da je neko u kući, veoma je bitno održavati prostor ispred nje. Ukoliko uvek vodite računa da vaše dvorište izgleda uredno, postarajte se da tako bude i dok ste vi odsutni. U slučaju da planirate da budete odsutni duži vremenski period, preporučujemo da neko održava dvorište umesto vas, zbog toga što je neuredano drvorište jasan pokazatelj da niko nije tu da brine o njemu.

  1. Ugradite sigurnosni sistem

Ugradnjom sigurnosnog sistema bićete mirni i spokojni, jer je vaš dom pod konstantnim nadzorom. Alarmni sistem obavestiće lokalne vlasti o bilo kakvom pokušaju ugrožavanja bezbednosti, ali će i delimično odvratiti potencijalne provalnike. Bezbednosni sistem vas takođe može na daljinu obavestiti o neobičnim pokretima ili promenama u vašoj kući.

Neophodnim pripremama možete spasiti svoj dom od neželjenih posetilaca, da biste se na pravi način prepustili uživanju, znajući da su vaša kuća i vredne stvari osigurane i bezbedne za vreme vašeg odsustva.

5/5 - (3 votes)
IZVORmyalarmcenter.com
Prethodni članakNepripremljene ustanove na meti „ucenjivačkih virusa”
Sledeći članakPrednosti digitalnog video nadzora za vaše poslovanje