NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE: Sednica IO SAMKB sa beogradskim aerodromom

U cilju nastavka dobre i uspešne saradnje sa “Aerodromom Nikola Tesla Beograd”, Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) je na poziv Vladimira Mićića, direktora Sektora bezbednosti Aerodroma Beograd ujedno i člana IO Asocijacije, održala svoju redovnu, 17. sednicu, Izvršnog odbora Asocijacije u prostorijama Aerodroma

311
Nastavak uspešne saradnje, sednica IO SAMKB sa beogradskim aerodromom
- Sponzor članka -hikvision srbija

Na početku, pre radnog dela sednice, prisutnim članovima IO SAMKB se obratio Saša Vlaisavljević, generalni direktor Aerodroma. Vlaisavljević je napomenuo da izuzetno ceni rad i napore koje Asocijacija ulaže u promovisanju i uspostavljanju funkcije menadžera korporativne bezbednosti u Srbiji. Tim, na čijem je on čelu, je tokom prethodnih godina prepoznao značaj korporativne bezbednosti i kreirao politiku podizanja nivoa bezbednosti beogradskog Aeodroma.

Poslednje četiri godine, obeležile su investicije Aerodroma u opremu i bezbednosne sisteme. Uloženo je preko 18 miliona evra, što “Aerodrom Nikola Tesla Beograd” čini jednim od najbezbednijih u regionu.

17. sednica SAMKB

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) je u Aerodromu prepoznala jednog od vodećih partnera kada je u pitanju promocija i uspostavljanje sistema korporativne bezbednosti u domaćim, javnim i prvatnim kompanijama. Tome u prilog ide i godišnja nagrada koju je Asocijacija dodelila Aerodromu za najbolju kompaniju, za ostvarene rezultate i razvoj u oblasti korporativne bezbednosti u 2015. godini, istakao je prof. dr Dragan Trivan, predsednik SAMKB.  Nagradu je tada u ime kompanije primio upravo Saša Vlaisavljević, generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

Prof. dr Dragan Trivan, predsednik SAMKB, predložio je potpisivanje sporazuma o saradnji u što skorijem periodu. Sa ciljem podizanja međusobne saradnje na još viši nivo.

Nakon radnog dela, predstavnici Asocijacije imali su priliku da obiđu prostorije beogradskog aerodroma i uvere se u bezbednosnu opremu i sisteme kojima raspolaže “Aerodrom Nikola Tesla Beograd”.

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB)

Pored instalirane bezbednosne opreme na terminalima i izlaznim gejtovima, naročito onim kojima se vrši ukrcavanje putnika za letove ka Americi, menadžeri bezbednosti su obišli i kontrolnu sobu. Prostoriju iz koje se nadgleda održavanje bezbednosti unutrašnjeg i spoljašnjeg perimetra Aerodroma.

Na samom kraju upoznavanja sa bezbednosnim potencijalima, predstavnici Asocijacije imali su priliku da se upoznaju sa spasilačko-vatrogasnom službom i njenom opremljenošću, koja, bitno je napomenuti, ne zaostaje ni u jednom pogledu za aerodromima širom Evrope. Na primer, aerodrom poseduje vozila poslednje generacije kada se radi o gašenju požara na vazduhoplovima.

5/5 - (4 votes)
Prethodni članakDa li se kockate sa svojom budućnošću?
Sledeći članakStroža zaštita podataka o ličnosti (GDPR) uvođenjem nove regulative!