NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE: Sednica IO SAMKB sa beogradskim aerodromom

U cilju nastavka dobre i uspešne saradnje sa “Aerodromom Nikola Tesla Beograd”, Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) je na poziv Vladimira Mićića, direktora Sektora bezbednosti Aerodroma Beograd ujedno i člana IO Asocijacije, održala svoju redovnu, 17. sednicu, Izvršnog odbora Asocijacije u prostorijama Aerodroma

267
Nastavak uspešne saradnje, sednica IO SAMKB sa beogradskim aerodromom

Na početku, pre radnog dela sednice, prisutnim članovima IO SAMKB se obratio Saša Vlaisavljević, generalni direktor Aerodroma. Vlaisavljević je napomenuo da izuzetno ceni rad i napore koje Asocijacija ulaže u promovisanju i uspostavljanju funkcije menadžera korporativne bezbednosti u Srbiji. Tim, na čijem je on čelu, je tokom prethodnih godina prepoznao značaj korporativne bezbednosti i kreirao politiku podizanja nivoa bezbednosti beogradskog Aeodroma.

Poslednje četiri godine, obeležile su investicije Aerodroma u opremu i bezbednosne sisteme. Uloženo je preko 18 miliona evra, što “Aerodrom Nikola Tesla Beograd” čini jednim od najbezbednijih u regionu.

17. sednica SAMKB

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB) je u Aerodromu prepoznala jednog od vodećih partnera kada je u pitanju promocija i uspostavljanje sistema korporativne bezbednosti u domaćim, javnim i prvatnim kompanijama. Tome u prilog ide i godišnja nagrada koju je Asocijacija dodelila Aerodromu za najbolju kompaniju, za ostvarene rezultate i razvoj u oblasti korporativne bezbednosti u 2015. godini, istakao je prof. dr Dragan Trivan, predsednik SAMKB.  Nagradu je tada u ime kompanije primio upravo Saša Vlaisavljević, generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

Prof. dr Dragan Trivan, predsednik SAMKB, predložio je potpisivanje sporazuma o saradnji u što skorijem periodu. Sa ciljem podizanja međusobne saradnje na još viši nivo.

Nakon radnog dela, predstavnici Asocijacije imali su priliku da obiđu prostorije beogradskog aerodroma i uvere se u bezbednosnu opremu i sisteme kojima raspolaže “Aerodrom Nikola Tesla Beograd”.

Srpska asocijacija menadžera korporativne bezbednosti (SAMKB)

Pored instalirane bezbednosne opreme na terminalima i izlaznim gejtovima, naročito onim kojima se vrši ukrcavanje putnika za letove ka Americi, menadžeri bezbednosti su obišli i kontrolnu sobu. Prostoriju iz koje se nadgleda održavanje bezbednosti unutrašnjeg i spoljašnjeg perimetra Aerodroma.

Na samom kraju upoznavanja sa bezbednosnim potencijalima, predstavnici Asocijacije imali su priliku da se upoznaju sa spasilačko-vatrogasnom službom i njenom opremljenošću, koja, bitno je napomenuti, ne zaostaje ni u jednom pogledu za aerodromima širom Evrope. Na primer, aerodrom poseduje vozila poslednje generacije kada se radi o gašenju požara na vazduhoplovima.

5/5 - (4 votes)