KIM TEC ENTERPRISE TIM – PRIMER DOBRE KORPORATIVNE PRAKSE

Ljudski faktor u kompaniji je i rizik i kapital. Od same kompanije zavisi da li će postati jedno ili drugo. Oni su pokretačka snaga, a multidisciplinarni pristup i briga o bezbednosti i karijeri su preduslovi za ostvarivanje uspeha. Ko čini Enterprise tim i zašto je reprezent dobre poslovne prakse? Pročitajte u nastavku.

600
kim-tec-enterprise-tim-primer-dobre-korporativne-prakse
- Sponzor članka -hikvision srbija

ZAVIRITE U BUDUĆNOST POSLOVANJA

Ključ svakog poslovanja su zaposleni, način na koji se kompanija odnosi prema njima i kako upravlja njihovim aktivnostima. Ujedno predstavljaju i suštinu razvoja i budućnost jer u njima leži veliki potencijal, znanje, entuzijazam, revolucionarne ideje kojima menjaju svet.

Zbog toga je menadžment ljudskih resursa postao prioritet broj jedan i u tesnoj je korelaciji sa bezbednosnim menadžmentom. Organizacije se danas sve više oslanjaju na bezbednosnu funkciju i vrednost koju profesija dodaje ukupnom poslovnom planu.

Ljudski faktor u kompaniji je i rizik i kapital. Od same kompanije zavisi da li će postati jedno ili drugo. U vezi sa tim pročitajte naš prethodni članak Direktori gde ste? A u nastavku teksta pročitajte kako je Enterprise tim postao reprezent dobre poslovne prakse.

ORJENTISANI NA USPEH

KIM TEC je preduzeće osnovano 2004. godine u sastavu M SAN Grupe čija je primarna delatnost distribucija informatičkih proizvoda, IT usluga i rešenja. Rastuće potrebe i transformacija tržišta, poslovanja i stila života pokazali su da je poslovanje KIM TEC ispred vremena i da se ukorak prilagođava inovativnim rešenjima kako bi svojim klijentima pružio vrhunsku uslugu. Pored uspešno ostvarene saradnje sa brojnim svetskim proizvođačima, o čemu u prilog govori i 7500 proizvoda u okviru prodajnog programa, KIM TEC je ekskluzivni distributer sopstvenog brenda MSGW.

USPEH KOJI SE GRADI NA KVALITETU

  • 2000+ partnera
  • 131 zaposlenih
  • 11,7 mlrd RSD prihoda

KAKO ZNAMO DA JE NEŠTO DOBRO? 

Kao i uvek, rezultati govore sami za sebe. Takvi rezultati su građeni na dobrom konceptu poslovanja, politici kvaliteta, menadžmentu, zalaganju stručnjaka iz različitih oblasti, usvajanju novih znanja, poštovanju  domaćih i međunarodnih standarda, dobroj tržišnoj poziciji, brizi o bezbednosti i radu zaposlenih, pružanju obuka i izgradnji karijere, unapređenju menadžmenta od strane vrhunskih lidera, ostvarivanju dugotrajnih partnerskih odnosa, izgradnji poverenja, imidža, kredibiliteta. Eto, to je kvalitet.

KIM TEC je i dobar primer bezbednosnog menadžmenta, implementacije zahteva standarda menadžmenta kvalitetom ISO 9001:2015, upravljanja  aspektima životne sredine kroz kontrolisanu primenu svih potrebnih mera u cilju smanjivanja uticaja na životnu sredinu (u vidu emisija u vazduh, ispuštanja u vodu, zagađivanja zemljišta i odlaganja opasnog i neopasnog otpada).

sertifikat

Takođe, poseduje sertifikat Excellent SME o promociji uspešnih kompanija, kao i povećanja transparentnosti i bezbednosti poslovanja i zaštite potrošača, dodeljen od strane  Privredne komora Srbije, u saradnji sa kompanijom Coface.

ENTERPRISE TIM

ENTERPRISE TEAM
Kim Tec Enterprise Tim

Kompanija razvija proaktivan pristup, timski duh, kolegijalnost i prihvatanje različitosti, vodeći se načelom „Svi za jednoga – jedan za sve“. Otvoreni protok informacija, transparentnost i osećaj zajedništva ključni su za kvalitetne interpersonalne odnose među zaposlenima, rezultate svakog pojedinca i krajnji rezultat poslovanja. Ljudi su pokretačka snaga, a multidisciplinarni pristup i briga o bezbednosti i karijeri su preduslovi za ostvarivanje uspeha.

Partneri i korisnici na prvom mestu

Da bi odgovorili na rastuće potrebe IT industrije za kolaboracijom, neophodna je mrežna arhitektura koja zadovoljava potrebe korisnika i osigurava bolje, fleksibilnije i pouzdanije poslovanje.

„Sektor Enterprise je nezavisna organizacijska jedinica u okviru KIM-TEC-a koja deluje kao VAD (value add distributer), tj. distributer sa dodanom vrednošću.  Od  infrastrukturnih do softverskih rešenja, zahvaljujući svom naprednom poslovnom sistemu. Enterprise sektor se profilisao kao snažan partner i dobavljač najambicioznijih tehnologija svetskih proizvođača. Takav način poslovanja doprineo je tome da celokupna ICT zajednica prepoznaje Enterprise sektor kompanije KIM-TEC kao jednog od vodećih VAD u Srbiji „- rekao je za SecuritySEE Ljubo Plamenac, rukovodilac Enterprise Divizije.

Ljubo Plamenac, rukovodilac Enterprise Divizije.

„Naše usluge usmerene su sistem integratorima, Value Add Resellerima, Managed Services Providerima, Independent Softver Vendorima, Cloud Solution Providerima, velikim i malim kompanijama, afirmiranim kompanijama i start up-ovima, te lokalnim i regionalnim preduzećima. Našim partnerima pružamo maksimalnu podršku kako bismo im pomogli u postizanju konkurentske prednosti na tržištu. Kolege i ja kreiramo rešenja i komercijalnu realizaciju u Enterprise segmentu Kim-Tec portfelja, utvrđujemo potrebe naših poslovnih partnera i njihovih krajnjih korisnika – izjavila je Maja Golubović, voditeljica Software & Cloud sektora u regiji.

Maja Golubović, voditeljica Software & Cloud sektora u regiji.

Da podsetimo, KIM TEC je strateški partner ACRONIS security rešenja u domenu sajber bezbednosti i backup-a, usmeren na bezbedno poslovanje svojih partnera, sistem integratora, težeći da bude prvi izbor svojih potencijalnih klijenata. O tome govore i brojni ekskluzivni brendovi koje Enterprise sektor zastupa, kao što su Zebra, Teltonika, CyberPower, Lenovo i drugi.

brendovi kim tec

Briga o bezbednosti

Bezbednost poslovanja je postao prioritet. KIM TEC je deo poslovne grupacije M SAN koju odlikuje višedecenijsko poslovanje na IT tržištu. U skladu sa transformacijom poslovanja, KIM TEC je svojim klijentima omogućio dostupnost rešenja u sajber sferi i kompletnu zaštitu IKT infrastrukture i zaštitu korporativnih podataka.

Obzirom da su hakerski napadi postala svakodnevnica i da više niko nije siguran, Sophos je uvek korak ispred dešavanja u IT security svetu, te je u stanju da odgovori na sve pretnje i spreči širok spektar napada kroz zaštitu:

  • mreže, servera i radnih stanica
  • mrežnih uređaja (firewall, switch, access point, SD-Red)
  • endpoint-a za servere i radne stanice
  • i centralizovano upravljanje sa jednog mesta.

Suma sumarum

U konačnom, mnoge organizacije sada shvataju da je razlika između uspeha i neuspeha zapravo investicija koju su uložile u ljudske resurse, zbog čega su HR, IT sektor jedne od kategorija koje se obrađuju u Proceni rizika, zaštiti lica, imovine i poslovanja i igraju glavnu ulogu u koncepciji bezbednosnog menadžmenta.

5/5 - (3 votes)
Prethodni članak10 zanimljivih činjenica o biometriji koje sigurno niste znali!
Sledeći članakNezakonit video nadzor i obrada JMBG-a u BIH: Građani se žale na zloupotrebe ličnih podataka