5 tajni uspešnih službenika obezbeđenja

Biti službenik obezbeđenja je veoma važan i dogovoran posao. Radnici obezbeđenja trebalo bi da budu ponosni jer pripadaju timu koji brine o ljudskim životima i sigurnosti. Međutim, ovaj posao zahteva veoma ozbiljan i profesionalan pristup i svest o odgovornosti. Koje su tajne najboljih službenika obezbeđenja?

1060
5 tajni uspešnih službenika obezbeđenja
- Sponzor članka -hikvision srbija

BRZO RAZMIŠLJANJE I OŠTRINA

Biti oprezan zahteva konstantni fokus, mentalnu oštrinu i energiju što znači da psiha, ali i telo moraju biti u savršenoj formi. Službenik obezbeđenja mora biti pripremljen. Rituali kao što su trenig, kvalitetnan san, zdrava ishrana i dosta vode, kao i vežbe za poboljšanje memorije – trebalo bi da budu svakodnevna praksa pravog profesionalca.

FIZIČKA SPREMNOST JE OD PRESUDNOG ZNAČAJA

Kada se uđe u svakodnevnu rutinu posla u obezbeđenju, može se desiti nedostatak vremena za trening. Međutim, ovaj posao je pun nepredvidivih akcija i nikome nije potreban spor i radnik obezbeđenja koji ne može da odreaguje kada je to potrebno . Redovno vežbanje koje podrazumeva vežbe snage i ali veštine samoodbrane učiniće profesionalca spremnim za bilo koji izazov.

ODRŽAVANJE UNIFORME U ODLIČNOM STANJU

Iako se ovo može činiti nevažnim, u poslu bezbednosti uniforma mnogo govori o osobi koja je nosi. Može se reći da poverenje i poštovanje počinju od vizuelnog identiteta. Ukoliko je uniforma izgužvana, neuredna ili nije dovoljno čista to ljudima ne odaje utisak sigurnosti i ozbiljnosti već ostavlja utisak potpunog amaterizma. Pouzdanost koju službenik obezbeđenja uliva počinje od spoljašnjeg izgleda.

STAJANJE KAO ODRAZ PROFESIONALNOSTI

Posao službenika obezbeđenja je da brinu o tuđim životima ili imovini. Spavanje na radnom mestu smatra se neprihvatljivim jer se u toku noći dešava najviše krađa, provala i sličnih prestupništava. Kraj smene na poslu može biti naporan ali ukoliko rad zahteva stajanje – savet je da se stolica izbegne. U slučaju da je posao takav da dozvoljava sedenje, preporučuje se da službenik obezbeđenja ipak treba povremeno da šeta, posmatra i tako drži situaciju pod kontrolom.

STALNO USAVRŠAVANJE

Kao u svakom poslu i bezbednost zahteva stalno usavršavanje i unapređivanje svojih znanja i veština. Seminari, radionice, obuke i slične edukacije odvajaju prosečne radnike od najboljih. Ukoliko ga već ne poseduju, kurs samoodbrane ili neke borilačke veštine je uvek dobra ideja, bez obzira na godine. Ovo je svakako prednost i kod poslodavaca koji cene motivisane i proaktivne radnike.

4.4/5 - (10 votes)
IZVORsecuritytoday.com
Prethodni članakBICIKLISTI NAJRANJIVIJI U SAOBRAĆAJU: Veća vidljivost na putu znači veću sigurnost
Sledeći članakSVAKO MOŽE BITI META: Priliv migranata je realna pretnja po bezbednost regiona