Bitkoin rudari postali prvi milijarderi: Ko ne reskira, taj ne profitira

Braća sa diplomama Harvarda Kameron i Tajler Vinklvos postali su prvi milijarderi zahvaljujući bitkoinu, a vodeći svetski ekonomisti i dalje upozoravaju da je reč o opasnom špekulativnim balanu i neke države već razmatraju načine da ga zabrane

500
Bitkoin rudari postali prvi milijarderi: Ko ne reskira, taj ne profitira
- Sponzor članka -hikvision srbija

Kriptovaluta bitkoin iznova i iznova probija rekordnu vrednost, a da ovo može da bude izuzetno unosan biznis  svedoči sve veći broj ljudi u svetu i kod nas, koji se okreću ovoj lakoj zaradi, bez rada.

Bitcoin i dalje „puca od snage” i njegova vrednost je premašila 12.000 dolara, a tržišna kapitalizacija iznosi čak 200 milijardi dolara!

Situacija oko bitkoina je vrelija nego ikada, zbog čega se postavlja pitanje: da li je sada dobar trenutak za prosečne investitore da se uključe u akciju ulaganja u ovu kriptovalutu? Milijarder i uspešni investitir Mark Kjuban naglasio je da jeste pravi trenutak, samo ukoliko imate dovoljno novca u rezervi.

  • Bitkoin je još uvek kocka jer bi mogao da dostigne vrednost od 15.000 ili da se spusti na nulu. A moguće je da se oba ishoda dese u jednom danu. Ako ulažete novac od koga zavisite i koji ne možete da priuštite da izgubite, nemojte ulagati. Ali, ako imate novac sa kojim možete da se kockate, onda je ulaganje u bitkoin vredno rizika koji preuzimate, rekao je u intervjuu za MONEY Majk Kjuban.

Za ljude u Srbiji bitkoin i dalje zvuči veoma imaginarno, zbog toga što se poseduje novac, a nije sasvim jasno kako ga unovčiti. Međutim, bitkoin je od mnogih ulagača već napravio milionere.

Ovaj biznis mnogima zvuči kao srpski san, jer je zapravo jedini posao da se prati rad kompjutera, što se može činiti preko telefona ili na Internetu.

Međutim, da ova laka zarada neće još dugo trajati svedoči podatak da na primer, Južna Koreja već razmatra načine da reguliše i zabrani špekulativno trgovanje kriptovalutama, pošto je najnoviji rast cena izazvao u zemlji ludilo za bitkoinom.Nedavni podaci su pokazali da rudari širom sveta na potragu za bitkoinom potroše struje za godinu dana, koliko cela Srbija, i potrošnja je zaista velika, jer prosečan bitkoin rudar kod nas za mesec dana potroši u proseku 6.000 dinara struje.

5/5 - (3 votes)
Prethodni članakZoran Ilić, security menadžer hotela Radisson Blu Old Mill: Hotel ne sme da dozvoli da zbog svojih grešaka izgubi gosta
Sledeći članakVažno upozorenje RATEL-a: Evo kakve mejlove nikako ne smete otvarati